Skip directly to content

My Book

on Sun, 20/05/2012 - 17:02

"Spelend in beweging"

Bewegen met peuters en kleuters
Inspiratieboek | 120 pagina's | Garant |

Een boek waarin je snel een bewegingsspel in kunt vinden voor de allerkleinsten. Eenvoudig in gebruik met uren speelplezier! Ook kun je er unieke liedjes en parcourtjes in vinden, zowel voor THUIS als in de KLAS. 


> Bestellen bij BOL.com (KLIK OP FOTO)

"Ik ben erg enthousiast over het boek 'Spelend in beweging' van Angelique Felix. Ik kwam het bij toeval tegen en gebruik de spelen uit het boek zeer regelmatig bij de speelochtenden voor ouders, grootouders en kids van 0-4 jaar die we in het buurtcentrum organiseren."
- Getuigenis Sandra Menken, lees je hier.

Korte inhoud van "Spelend in Beweging"
Peuters en kleuters willen spelen, net zolang tot ze moe en voldaan zijn. Mama's, papa's, oma's, juffen en meesters weten dat spelen goed is voor kinderen. Het laat hen groeien: fysiek, sociaal en emotioneel. Deze uitgave biedt bewegingsspelletjes, parcours en liedjes, waarin peuters en kleuters met veel plezier al hun energie kwijt kunnen. 

Uiteraard op een manier dat ze er ook slimmer, sterker en gezonder van worden. Het is niet nodig om duur materiaal aan te schaffen of grote ruimtes ter beschikking te hebben. Het is zelfs niet nodig om bewegingsexpert te zijn, contact met je kinderen willen maken is voldoende. Alles is helder beschreven en mooi geïllustreerd. 

Dit maakt het een bewegend boek dat heerlijke momenten creëert rond: leren aanpassen aan groep en regels, leren ontdekken wie je bent, kunnen reflecteren, hoe de zintuigen te gebruiken en tenslotte te durven vertrouwen op intuïtie en dromen. Speciaal voor leerkrachten en geïnteresseerde ouders is er een hoofdstuk gewijd aan de opbouw van een uitdagende bewegingsles.

Een voorbeeld VIDEO spel en liedje uit mijn boekEen uitgebreid Interview met Angelique > Spelen om te leren - playshops voor kinderen en hun ouders

Spelend in beweging, wat een ontzettend leuk, leesbaar en bruikbaar boek! 
- Getuigenis van Sonja Langen, coach en advies voor jongeren en kinderen "CANJER"

English

This is my Dutch book (for now) about movement with toddlers 3-5 years old. Full of ideas for at school or at home and some reflections on why moving is of great importance in nowadays society. 

Italiano

Questo è il libro che ho scritto in Olandese (per ora) e che si tratta del movimento con bambini piccoli nell'età 3- 5 anni. Tante idee di gioco sia per la scuola materna, sia per a casa e qualche riflessione riguarda l'importanza del movimento nei nostri tempi annex 2000.

 

Een gemakkelijk te gebruiken boek met prachtige illustraties   

Addthis