Skip directly to content

Biografie Angelique Felix

on Thu, 31/03/2011 - 13:11

Welkom op mijn blog 'The Magic Of Play'!

Spel is voor mij het beste instrument om kinderen te leren over alles wat ze nodig hebben om gelukkig zelfstandig te worden.

Voor Onderwijzers en educatief personeel  is er inspiratie te vinden om kinderen de essentiële dingen van het leven bij te brengen.

Ouders kunnen creatieve ideëen vinden hoe samen met hun kinderen, thuis en buiten, kwaliteitstijd door te brengen.

Je kunt het volgende vinden:

♥ Babymassage - 'Babymassage & Baby&Dreumes speeltijd'
♥ Bewegen -  'Beweging'
♥ Creaties - met kinderen '
Creëren& met volwassenen 'Made With Love'
♥ Muziek en tweetalig leren -  'Fun With Music'
♥ Speel Workshops - 'Fun learning with Kids' & met volwassenen 'Teach the Teacher'
♥ VIDEO Channels 'YOUTUBE' - I maak video's voor buzzmyvideos @YOUTUBE , je kunt er meer dan 150+ gratis educatieve video's vinden!

Zo zie ik mezelf

  • Moeder van Chanel (5 jaar oud).
  • Het meest geliefde speelgoed van mijn kind.
  • Expert in eerste leerervaringen (0-6 jaar).
  • Auteur van 'Spelend in beweging, bewegen met peuters en kleuters'.
  • IAIM gecertificeerd babymassage trainer.
  • 'Kindje op schoot' - deskundige.
  • Inner child awakener voor onderwijzers, educatief medewerkers, alle andere grote mensen.
  • Een bewust levende vrouw, verliefd op het leven.

De langere versie 

Sinds een aantal jaren speel en beweeg ik met kinderen van alle leeftijden - 0 tot 100 jaar - die leven in verschillende situaties en in diverse condities. In spel bestaat er geen goed of fout, een waardevol inzicht voor mijn werk.

Ik studeerde in 1996 af als mr. in de rechten aan de Rijksuniversiteit Limburg. Mijn werkervaring deed ik op bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hier specialiseerde ik me in Lokaal Sociaal Beleid en de Brede scholen. Met een grote liefde voor (kleine) kinderen vertrok ik naar Italie, waar ik weer ging studeren om te kunnen gaan werken in (internationale) scholen en opvanginstellingen. Steeds meer zag ik dat spel, beweging & creativiteit van grote toegevoegde waarde waren voor een totale ontwikkeling van een kind. De geboorte van mijn dochter en direct daarna een moeilijker moment waarin borstkanker bij mij werd geconstateerd waren grote drijfveren om te gaan doen wat ik voelde. Een boek schrijven! Spelend in beweging, bewegen met peuters en kleuters was het begin van ‘De magie van spelen’.

Ondertussen ontwikkelde ik mezelf verder en zocht ik naar zoveel mogelijk instrumenten in mijn werk om de “taal” van kleine kinderen te lezen en te snappen. Grote kansen vond ik in de Reggio Emilia-benadering; moving&learning of the young child (motoriek); Childplay Yoga; SuperSimpleSongs (muziek); Babymassage-trainingen (trainer bij de Internationale Organisatie voor Infant Massage). Mijn werk is momenteel een combinatie van deze zogenaamde ‘tools’ en een manifestatie van alle workshops die ik deed met honderden kinderen en hun ouders. Niet te vergeten de grootste ervaring die ik opdeed als Mama van Chanel, ik maakte mezelf tot het mooiste speelgoed van mijn kind :-)

Naast mijn praktisch werk als ‘speler en beweger’, werk ik free-lance voor een adviesbureau - Arthur Janssen advies bv- in mijn specialisme O&O 0-6 jaar. 

Voor de komende jaren zal ik me-naast het werken met ouders en hun kleine kinderen- meer en meer gaan richten op het innerlijk kind dat wij-grote mensen- in ons hebben. Daartoe zal ik een ‘Let’s Play academy’ gaan inrichten, met een teach-the-teacher programma.

Time to play! Time for fun! Time for being who you are!

Certifications

What I do /  My programs

Contact me

> Why I choose to play in my life - I am play.
 

 English
 
 Italiano
 
 Nederlands

 

 

Addthis